Sort by:
View:

Monthly Archives: November 2012

Θα χρειαστεί να εκδοθεί τιμολόγιο για την αγορά του εντύπου, ή της συνδρομής μου. Τι πρέπει να κάνω;


Κατά την διάρκεια της συναλλαγής, επιλέξτε την επιλογή επιθυμώ την έκδοση τιμολογίου και συμπληρώστε τα κατάλληλα στοιχεία. Με το πέρας της συναλλαγής και εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, θα εκδοθεί τιμολόγιο, το οποίο θα μπορείτε να παραλάβετε στο e-mail σας και φυσικά να το εκτυπώσετε.

Έχω πληρώσει με τραπεζικό έμβασμα, αλλά δεν λαμβάνω το έντυπο που παράγγειλα. Τι συμβαίνει;


Εάν έχετε πληρώσει έγκαιρα, θα πρέπει να μας ενημερώσετε με fax, ή e-mail ότι έχετε πληρώσει για να ενεργοποιήσουμε την συναλλαγή σας. Μην ξεχάσετε να γράψετε τον αριθμό συναλλαγή σας, καθώς και το όνομά σας στο καταθετήριο σας, το οποίο θα μας στείλετε με fax ή e-mail ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι καταθέσατε τα χρήματα και να σας ενεργοποιήσουμε το έντυπο άμεσα.

Τί είναι οι προπληρωμένες κάρτες ReadPoint και από πού τις προμηθεύομαι;


Οι προπληρωμένες κάρτες ReadPoint δεν έχουν σχέση με τις τραπεζικές προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες. Είναι κάρτες που τις αγοράζετε από συγκεκριμένα καταστήματα και με τις οποίες πιστώνετε το λογαριασμό σας στο ReadPoint με ποσά των 10, 20 ή 50 ευρώ, τα οποία μπορείτε να διαθέσετε για την αγορά εντύπων χωρίς να χρησιμοποιήσετε πιστωτική.

Μπορείτε να προμηθευτείτε προπληρωμένες κάρτες ReadPoint στα εξής σημέια:

Golden-i

Αθήνα :
Golden Hall
Κηφισίας 37Α
Μαρούσι 15123
Τηλ : 2106895555
Fax : 2106895520
Θεσσαλονίκη:
Mediterranean Cosmos
11ο χλμ Εθνικής Οδού
Θεσσαλονίκης / Νέων Μουδανιών
Θεσσαλονίκη 57001
Τηλ : 2310457000
Fax : 2310457040

 

Πόσο ασφαλείς είναι οι αγορές που κάνω με πιστωτικές κάρτες;


Είναι εξαιρετικά ασφαλείς. Με όση ασφάλεια μας επιτρέπει η σύγχρονη τεχνολογία σήμερα. Η κρυπτογράφηση κρίσιμων δεδομένων πραγματοποιείται με την χρησιμοποίηση του προτύπου SSL 128 bit. To www.readpoint.com είναι πιστοποιημένο με το πιστοποιητικό ασφαλείας THWATE. H εκκαθάριση των συναλλαγών με πιστωτική κάρτα πραγματοποιείται μέσα από το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Ποια είναι ακριβώς η διαδικασία downloading στα Windows;


Με δεδομένο ότι έχετε εγκαταστήσει σωστά την εφαρμογή ReadPoint, και έχετε δηλώσει σωστά το e-nail και το password κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτε παραπάνω από το να περιμένετε να κατεβούν αυτόματα τα αγορασμένα σας έντυπα. Μόλις κατεβεί αυτόματα ένα έντυπο, σας εμφανίζεται ένα σχετικό μήνυμα στην κάτω δεξιά περιοχή της επιφάνειας εργασίας των Windows.

Το κομμάτι της εφαρμογής ReadPoint που κατεβάζει τα έντυπα ονομάζεται ReadPoint Download Manager και ανοίγει πατώντας το εικονίδιό του στην περιοχή ενεργών προγραμμάτων των Windows.

Το παράθυρο του Download Manager καταλαμβάνεται στο μεγαλύτερο μέρος του από τη λίστα των αγορασμένων εντύπων που βρίσκονται σε διαδικασία κατεβάσματος.

Μπορείτε βα διακρίνετε το όνομα των εντύπων…

…το ποσοστό προόδου του κατεβάσματος…

…και την κατάσταση του εντύπου, π.χ. αν περιμένει να κατεβεί ή έχει ολοκληρωθεί το κατέβασμά του.

Στο επάνω μέρος του παραθύρου βρίσκεται το εικονίδιο που σας ενημερώνει σχετικά με το ηλεκτρονικό περίπτερο στο οποίο είστε εγγεγραμένος.

Μπορείτε επίσης, πατώντας αυτό το κουμπί να πείτε στον Download Manager να δει αν υπάρχουν νέα διαθέσιμα έντυπα για κατέβασμα,

Ο Download Manager συνδέεται κάθε 15 λεπτά με την υπηρεσία μας και ελέγχει για διαθέσιμα έντυπα. Αν θέλετε να ρυθμίσετε αυτό το χρόνο πατάτε το κουμπί των ρυθμίσεων. Επίσης μπορείτε να κάνετε κι άλλες αλλαγές, όπως να ορίσετε να κατεβαίνουν τα έντυπα αυτομάτως ή χειροκίνητα, να γίνεται έλεγχος για νέα έκδοση του προγράμματος, αλλά και να εισάγετε ρυθμίσεις proxy αν συνδέεστε στο Internet μέσω κάποιου proxy server.

Αν θέλετε τον απόλυτο έλεγχο του τι κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, επιλέγετε χειροκίνητο κατέβασμα και τσεκάρετε πλέον ποια έντυπα θέλετε να κατεβούν και εν συνεχεία πατάτε το κουμπί κατεβάσματος.

Αν είστε συνδεδεμένοι στο Internet, θα παρατηρήσετε ότι αμέσως θα ξεκινήσει η διαδικασία κατεβάσματος.

Μόλις ολοκληρωθεί το κατέβασμα θα εμφανιστεί ειδοποίηση ότι το λάβατε, στη λωρίδα εργασιών των Windows.

Τα κατεβασμένα έντυπα δεν χρειάζεται πλέον να καταλαμβάνουν χώρο στη λίστα σας. Για να τα απομακρύνετε, σιγουρευτείτε ότι είναι τσεκαρισμένα και πατήστε το τρίτο κουμπί στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να κατεβάσετε ένα διαθέσιμο έντυπο, πρέπει να έχετε επιλέξει πρώτα χειροκίνητο κατέβασμα. Έπειτα, τσεκάρετε το έντυπο και πατάτε το δεύτερο κουμπί στο κάτω μέρος.

 

Γιατί να προτιμήσω ένα ψηφιακό έντυπο ReadPoint;


Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που συνηγορούν στην αγορά ενός ψηφιακού περιοδικού, βιβλίο ή εφημερίδας, τόσο χρηστικά, όσο και οικονομικά, αλλά και… οικολογικά!

 • Καταρχήν, ένα ψηφιακό έντυπο είναι εξαιρετικά οικονομικό: στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης, η επιλογή του ψηφιακού βιβλίου σας προσφέρει σταθερά χαμηλότερη τιμή από το έντυπο, που μπορεί να ανέλθει ακόμη και στο 65%!
 • Μπορείτε να αποκτήσετε τα έντυπα γρηγορότερα από τις χάρτινες εκδόσεις τους σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεστε. φανταστείτε να ταξιδεύετε και να έχετε πάντα μαζί σας τις ελληνικές εφημερίδες άμεσα, για καθημερινή ενημέρωση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σύνδεση στο Internet.
 • Ακόμη κι αν σβηστεί κατά λάθος το έντυπο που κατεβάσετε, π.χ. κάνετε κάποιο format, μπορείτε πάντα να τα ανακτήσετε. Απλώς δεν υπάρχει ο παράγοντας “φθορά” στο ψηφιακό έντυπο. Το ψηφιακό έντυπο δεν σκίζεται, δεν λερώνεται, δεν καίγεται!
 • Διατηρούν το “φυσικό” τους στήσιμο (layout) και μπορείτε να τα ξεφυλλίστε: ασφαλώς η ενημέρωση σήμερα περνά τόσο από τα blogs και τα social media, αλλά δίνεται τις πολλές φορές με αποσπασματικό, άναρχο και αναξιόπιστο τρόπο. Μια ψηφιακή εφημερίδα και περιοδικό περιέχει την πληροφορία με τρόπο τακτικό, εύληπτο και πολύ πρακτικό.
 • Μπορείτε να τα αρχειοθετήσετε και να αναζητήσετε ότι σας ενδιαφέρει με λέξεις κλειδιά. Φανταστείτε π.χ. να έχετε στην κατοχή σας 20, 30 ή 40 περιοδικά ή βιβλία και να θέλετε να βρείτε σε πόσα από αυτά αναφέρεται η λέξη “οικονομία”. Με τη δύναμη του ψηφιακού μέσου, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα η αναζήτηση σας επιστρέφει ακριβώς τις σελίδες που συναντάται το λήμμα που ψάχνετε. Φανταστείτε τη χρησιμότητα αυτού του χαρακτηριστικού σε εργασίες και έρευνα!
 • Μπορούν να ενσωματώνουν multimedia στοιχεία: video, ήχο, flash, links κ.ά.: τα ψηφιακά έντυπα προσφέρονται για διαδραστικές ενέργειες και όχι μόνο παθητική ανάγνωση.
 • Είναι φιλικά στο περιβάλλον: τέρμα στη σπατάλη χαρτιού και φυσικών πόρων που χρειάζονται τα έντυπα για την παραγωγή και μεταφορά τους.
 • ..και τέλος σκεφτείτε: ολόκληρη η ψηφιακή σας βιβλιοθήκη συγκεντρωμένη σε ένα σύστημα, φορητό υπολογιστή, tablet, ή κινητό, πάντοτε και παντού στη διάθεσή σας!

 

Αγόρασα ένα έντυπο, πού είναι το link για να το κατεβάσω;


Μην περιμένετε να σας δοθεί κάποιο link για να κατεβεί ένα αρχείο τύπου PDF, E-pub ή παρόμοιο που αναφέρεται σε e-book. Οτιδήποτε αγοράζετε από το ReadPoint κατεβαίνει μέσα από την ειδική εφαρμογή που πρέπει να εγκαταστήσετε είτε στον υπολογιστή σας, είτε στο tablet ή στο smartphone κινητό σας.

Για παράδειγμα, στην έκδοση του προγράμματος για υπολογιστή με Windows, τα έντυπα κατεβαίνουν αυτόματα στον υπολογιστή σας με τη βοήθεια ενός ειδικού προγράμματος του ReadPoint download manager. Το πρόγραμμα αυτό, που ξεκινάει αυτόματα κάθε φορά που ανοίγετε τον υπολογιστή σας, κατεβάζει αυτόματα στον υπολογιστή σας τα ψηφιακά σας έγγραφα όποτε αυτά είναι διαθέσιμα. Αφού έχουν κατεβεί, μπορείτε να τα διαβάσετε μέσω του προγράμματος ReadPoint Reader. Επί της ουσίας δηλαδή, υπάρχουν δύο προγράμματα: ένα που τα κατεβάζει και ένα με το οποίο διαβάζετε.

Αντίστοιχα, σε συσκευές iOS, πρέπει πρώτα να κατεβάσετε το ReadPoint application από το Appstore, να το εκτελέσετε, να κάνετε εκεί μέσα login με τα στοιχεία του λογαριασμού σας και μέσα στο περιβάλλον της εφαρμογής θα κατεβάζετε και θα διαβάζετε τα έντυπά σας.

 

Έχω το Norton 360 και μου προκαλεί προβλήματα με το ReadPoint


Οι κάτοχοι του προγράμματος ασφαλείας Norton 360 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα, καθώς αυτό εκλαμβάνει, λανθασμένα φυσικά, την εφαρμογή του ReadPoint ως απειλή. Πιο συγκεκριμένα, το Norton βάζει σε καραντίνα το πρόγραμμα ReadPoint Download Manager, το οποίο αναλαμβάνει να σας κατεβάσει τα αγορασμένα σας έντυπα. Για να επαναφέρετε λοιπόν τον downloader, κάνετε τα εξής βήματα:

 

 • Ανοίξτε το Norton 360.
 • Κάντε κλικ στο Tasks.
 • Στο παράθυρο Tasks, κάτω από το General Tasks, κάντε κλικ στο View Security History.
 • Τώρα, στο παράθυρο Security History, κοιτάξτε στο Quarantine, και επιλέξτε το RPDownloader.exe .
 • Κάντε κλικ στο Options.
 • Στο παράθυρο Threat Detected window, κάντε κλικ στο Restore this file.
 • Στο παράθυρο Quarantine Restore, πατήστε Yes.
 • Πατήστε Close.

 

To ReadPoint Reader δεν ανοίγει


Υπάρχει το σπάνιο ενδεχόμενο, ειδικά σε εγκαταστάσεις Windows 7 Home Premium, η εφαρμογή ReadPoint Reader να μην ανοίγει μετά το διπλό κλικ του σχετικού εικονιδίου στην επιφάνεια εργασίας.

Σε αυτήν την περίπτωση, εκτελείτε το πρόγραμμα κάνοντας δεξί κλικ επάνω στο εικονίδιο και επιλέγοντας “Run as administrator” (“Εκτέλεση ως διαχειριστής”).

Για να εφαρμόσετε μόνιμα αυτή την επιλογή ώστε να μην την κάνετε κάθε φορά, κάντε το εξής: μετά το δεξί κλικ πηγαίνετε:

Properties > Advanced > Run as administrator (τσεκάρετε την επιλογή) και ΟΚ. (Ιδιότητες > Για προχωρημένους > Εκτέλεση ως διαχειριστής στα ελληνικά).

Επαναφορά εντύπου που δεν ανοίγει


Ορισμένες φορές, κάποιο έντυπο, το οποίο έχετε κατεβάσει στη συσκευή iOS, δεν μπορεί να διαβαστεί. Προκειμένου να το επαναφέρετε σε αναγνώσιμη κατάσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή remove / restore που προσφέρει η εφαρμογή ReadPoint.

Καταρχάς, πατήστε το κουμπάκι “Edit” και κατόπιν το εξώφυλλο του εντύπου που έχει πρόβλημα. Θα εμφανιστεί το σημαδάκι “Χ” επάνω δεξιά στο εξώφυλλο. Στο κάτω μέρος του παραθύρου πατήστε το “Remove selected” για να διαγραφεί προσωρινά το έντυπο.

Εν συνεχεία πατήστε “Done”. Τώρα κάντε την αντίστροφη διαδικασία για να επανεμφανιστεί το έντυπο για κατέβασμα: πατάτε “Edit” και  “Restore”. Διαλέγετε το έντυπο και πατάτε “Restore Selected”. Μπορείτε να το ξανακατεβάσετε και τώρα δεν θα έχει πρόβλημα.

 

Menu