Τα χαρακτηριστικά του ReadPoint Windows Reader

Home Blog Single

Τα χαρακτηριστικά του ReadPoint Windows Reader

Η ανάγνωση των ψηφιακών εντύπων πραγματοποιείται μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα (apps). To ReadPpoint έχει αναπτύξει μία τέτοια εφαρμογή ανά λειτουργικό σύστημα. Σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε μία περιήγηση στο ReadPoint Reader για προσωπικούς υπολογιστές με Windows λειτουργικό σύστημα.

Η εφαρμογή αποτελείται από τρία λειτουργικά μέρη:

  • Την Βιβλιοθήκη
  • Τον Reader και
  • Τον ReadPoint Downloader.

1 Βιβλιοθήκη

Ξεκινώντας το πρόγραμμα είτε από εικονίδιο του Readpoint από το dsktop σας, ή από τα Προγραμματά μου θα βρεθείτε στο περιβάλλον της βιβλιοθήκης. Εκεί είναι κατεβασμένα όλα τα έντυπα  που έχετε αγοράσει. Μαζί με αυτά υπάρχουν μία σειρά δυναμικών λειτουργιών που μας βοηθάνε στην αρχειοθέτηση των εντύπων καθώς και στην εύκολη αναζήτηση.

Πατώντας το εικονίδιο της επεξεργασίας έχετε την δυνατότητα να διαγράψετε πατώντας το εικονιδιο με το Χ, κάποια έντυπα για να ελευθερώσετε χώρο στον δίσκο σας, εάν το χρειάζεστε.

Σημαντική σημείωση: Τα έντυπα που σβήνετε δεν τα χάνετε. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να κάνετε είσοδο στον λογαριασμό σας στο web site και να επαναφέρετε πος κατέβασμα ότι σας ενδιαφέρει.

Στην δεύτερη επιλογή των Ρυθμίσεων έχετε την δυνατότητα να ορίσετε αν :
– Το άνοιγμα της εφαρμογής θα γίνεται στην βιβλιοθήκη, ή στο τελευταίο τεύχος που διαβάσατε.
– Εάν η γλώσσα στα μενού θα είναι Ελληνικά, ή Αγγλικά
– Να βάλετε την διεύθυνση email σας για να μπορέιτε να στέλνετε τα αποκόμματα ή τις σημειώσεις σας
– Εάν θα ακούτε το ήχο του  ξεφυλλίσματος
– Εάν θέλετε να έχετε ενργό το εφφέ του ξεφυλίσματος
–  Το προκαθορισμένο χρώμα των σημειώσεων σας
– Την προκαθορισμένη γραμματοσειρά για τις σημειώσεις σας.

Μία από τις ισχυρότερες λειτουργίες της βιβλιοθήκης σας, που σίγουρα θα λατρέψετε είναι η Αναζήτηση.  Έχετε την δυνατότητα να ψάξετε μέσα σε όλα τα έντυπα της με λέξεις κλειδιά, που να ταιριάζουν ακριβώς ή να περιέχουν μέρος της λέξης. Να χρησιμοποιήσετε τελεστές. Να ορίσετε τα έντυπα που θέλετε να γίνει η Αναζήτηση αλλά και το εύρος του χρόνου κυκλοφορίας τους!

Η ανάζητηση θα σας επιστρέψει πόσα αποτελέσματα βρήκε ανά τεύχος.

Επιλέγοντας κάποιο από τα τεύχη θα δούμε πλέον ανά σελίδα που βρίσκεται η λέξη που έχουμε επιλέξει κιτρινισμένη μέσα στο κείμενο.

Τέλος ορισμένες ακόμα επιλογές είναι η Βοήθεια, η Εισαγωγή ελέυθερου Readpoint αρχείου εάν υπάρχει διαθέσιμο, ακόμα και η δυνατότητα να ανοίξετε τον browser σας και να οδηγηθείτε στο www.readpoint.com.

2. O Reader

Επιλέγοντας το έντυπο που θέλετε να διαβάσετε θα βρεθείτε στο περιβάλλον του Reader.

Post a Comment

1111